вторник, 1 април 2014 г.

Торта с маскарпоне




Продукти:

Маскарпоне (крема сирене) - 250 г
Кисело мляко - 150 г
Мед - 40 г
Яйца - 4 бр.
Брашно - 80 г
Захар - 80 г
Сметана - 250 мл
Разтопен шоколад - 150 г
Орехи - 100 г
Сладко от горски ягоди - 50 г
Ванилия - 2 бр
Желатин - 20 г
Кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1.Белтъците и 40 г захар се разбиват на сняг. Жълтъците, 40 г захар, брашното и 1 ванилия се разбъркват на крем. Белтъците и жълтъците се смесват с леко бъркане. Изливат се в широка тава с кухненска хартия. Блатът се пече около 15 минути на 180 градуса. След охлаждане се намазва с разтопен шоколад и сметана в съотношение 1:1. Поръсва се със смлени и леко запечени орехи. Блатът се навива се на руло, което се реже на части и с него се облепват стените и основата на купа с готварско фолио. Върху блата се разнася сладкото от ягоди.
2.Маскарпонето, киселото мляко, 1 ванилия, медът и разтвореният желатин се разбъркват с миксер на гладък крем. Той се излива върху блата и се покрива с нарязано руло. Обвива се с фолио и се охлажда за около 2 часа.
3.Обръща се върху поднос. Фолиото се отстранява и тортата се намазва с прецедено сладко и малко желатин за блясък. Украсява се с разбита сметана и кокосови стърготини.



Няма коментари:

Публикуване на коментар