вторник, 25 март 2014 г.

Домашни ньоки



Продукти:

Картофи - 500 г
Брашно - 200 г
Настърган пармезан - 100 г
Масло - 30 г
Жълтък - 1 бр.
Моркови - 100 г
Сушени домати - 2
Грах - 100 г
Кервиз - 1 стрък
Сол, черен пипер
Копър за поръсване
Зехтин - 10 мл
Сос: 100 г заквасена сметана, 100 г лека майонеза, сок от 1/2 лимон, 1 чаена лъжичка горчица, сол, черен пипер и 1-2 скилидки настърган чесън

Начин на приготвяне:

1.Картофите се сваряват и се пасират заедно с разтопеното масло. Добавят се настърганият пармезан, брашното и жълтъкът, като сместа се разделя на две части. Едната се разбърква със сварените и пасирани моркови и сушени домати, а другата - със сварените и пасирани грах и кервиз. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2.Приготвените червено и зелено картофени теста трябва да са с гъстота за шприцоване. Шприцованото тесто се реже с ножица на късове около 2 см, които падат директно във вряща подсолена вода с 10 мл зехтин. Ньоките стават готови за 2-3 минути. При сервиране могат да се разбъркат със соса и да се поръсят с копър. За да бъдат по-сочни, се добавят и 2-3 супени лъжици от горещата вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар