събота, 15 март 2014 г.

Домашна паста с доматен сос




Продукти:

Брашно - 200 г
Яйца - 1 цяло и 3 жълтъка
Домати от консерва - 300 г
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Масло - 30 г
Настърган кашкавал за поръсване
Дребни доматчета - 4-5
Босилек и мащерка
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.От брашното и яйцата се замесва тесто, което се покрива и престоява на стайна температура за около 30 минути. Разточва се много тънка кора върху набрашнена повърхност.


 Тестената кора се нарязва на ленти, които се пускат във вряща подсолена вода с малко зехтин. Готови са след 2-3 минути.
2.Нарязаните лук и чесън се запържват в гореща мазнина за 2 минути, след което се добавят пасираните консервирани домати и накрая - нарязани на две половинки дребни доматчета и маслото. Овкусяват се с подправките и ако трябва се добавят 3-4 лъжици от подсолената гореща вода.
3.Пастата се разбърква с доматения сос и при сервиране се поръсва с кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар