събота, 22 март 2014 г.

Асеновградски сармички




Продукти:

Кайма - 600 г
Ориз - 150 г
Лук - 1 глава
Листа от кисело зеле или лозови
Джоджен - 1 щипка
Мащерка - 1 стръкче
Кимион - 10 г
Дафинови листа - 1-2
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Каймата, оризът, нарязаният лук и подправките (без дафиновите листа) се омесват добре.
2.С листата от киселото зеле се завиват съвсем малки сармички, за което трябва да имаме търпение. Нареждат се в тава с 1-2 дафинови листа и подсолена вода, която да ги покрива. Сокът от киселото зеле също може да се използва. Захлупват се с порцеланова чиния и се пекат на 180 градуса за около 1 час. В херметическа тенджера стават готови за 20 минути, след което по желание могат да се запекат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар