събота, 1 март 2014 г.

Пълнени чушки




Продукти:

Кайма - 500 г
Ориз - 100 г
Чушки - 1 кг
Гъби - 200 г
Топено сирене - 100 г
Настърган кашкавал - 50
Лук - 1 глава
Морков - 1 бр.
Сушени домати - 2 бр.
Чубрица, мащерка
Сол, черен и червен пипер
Олио за пържене

Начин на приготвяне:

1.Нарязаният лук и настърганият морков се задушават в олио и малко вода. Добавят се нарязаните гъби, подправките и оризът. Залива се с 300 мл гореща вода. Оризът трябва да омекне.
2.Каймата се запържва и се разбърква с оризовата смес и нарязаните сирене и домати.
3.Чушките се почистват от семките и се пълнят. Поръсват се с кашкавал и се запичат за десетина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар