четвъртък, 12 октомври 2023 г.

Бисквитена торта с шоколад и кайсии

 




Продукти:


Обикновени бисквити - 100 г
Шоколад - 150 г
Сметана - 200 мл
Масло - 30 г
Ванилова есенция
Сушени кайсии - 50 г
Инстантно какао за поръсване
Шоколадови пурички и мента за украса

Начин на приготвяне:

1.Сметаната се загрява и се разбърква с шоколад, масло, ванилова есенция и нарязани бисквити. По желание могат да се добавят и леко запечени и начупени орехи.
2.Шоколадовата смес се излива в подходяща форма за торта, покрита с пергаментова хартия. Поръсва се със сушени кайсии.






3.Тортата се поставя на хладно, като най - добре е това да стане за една нощ. Изважда се от формата и хартията се отстранява.
     4.Прави се борд от шоколадови пурички и се поръсва с какао.








ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар