събота, 10 февруари 2018 г.
Течен шоколад с аромат на ром и карамел
Продукти:
Сухо мляко - 250 г
Какао - 50 г
Вода - 200 мл
Захар - 150 г
Масло - 100 г
Ром - 15 мл
Начин на приготвяне:
1.Захарта и маслото се слагат в тенджера с незалепващо покритие, загряват се до карамелизиране и се отстраняват от котлона. Внимателно и при непрекъснато бъркане карамелът се разрежда с вода и на тънка струйка се излива в сместа от сухо мляко, какао и ром. Трябва да се получи хомогенна текстура, а това става най-добре с пасатор.
2.Течният шоколад се прецежда през цедка и се съхранява в стъклени съдове.
3.По желание към шоколада може да се добави лешникова паста. Тя се получава от леко запечени, обелени и смлени лешници.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар