събота, 13 януари 2018 г.

Панирана извара със сирене "Чедър" и зеленчуци



Продукти:

За кюфтетата:
Извара - 500 г
Яйце - 1 бр.
Карфиол - 150 г
Броколи - 150 г
Моркови - 100 г
Пресен лук - 1/2 връзка
Чедър - 150 г
Галета - 50 г
Сол, черен пипер, кимион

Панировка: 3 яйца, 70 г брашно, сол, черен пипер и бира до образуване на рядка кашичка

За овалване: хлебни печени трохи

Начин на приготвяне:

1.Карфиолът и броколите се бланшират в подсолена гореща вода до омекване. Морковите се сваряват и всички зеленчуци се нарязват на малки парченца. Те се разбъркват с описаните за кюфтетата продукти и се слагат в хладилник за 30 минути.


2.Няколко филии хляб се пекат до златисто и се смилат на трохи.
3.Оформят се кюфтенца от изварата със зеленчуковата смес и парченце от сиренето "Чедър", овалват се в брашно, след това се поставят в бирена панировка и накрая - в хлебни трохи. Пържат се в нагорещено олио, като излишната мазнина се отстранява върху кухненска хартия.
Поднасят се със свежа салата, чеснов или друг сос.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар