вторник, 10 януари 2017 г.

Меко сирене без мая по домашна рецепта






Продукти:

Прясно мляко - 2 л, заквасена сметана - 400 г, яйца - 4 бр., сол - 10 г

Начин на приготвяне:

1.Млякото се слага в съд на котлона да заври. Яйцата се разбиват със сметаната и солта и се добавят към млякото, което се пресича. Сместа трябва да ври около 10 минути, прецежда се през тензух и се миксира за по - хомогенна структура.
2.С полученото сирене се пълнят форми за кексчета, които се покриват с тензух и се обръщат върху скара за една нощ. Отделената течност не се изхвърля, тъй като е много подходяща за супи и печива.







Полученото меко сирене може да се консумира както със зеленчуци, така и с различни видове конфитюри.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар