сряда, 4 януари 2017 г.

Медена торта с шоколад






Продукти:

Блатове: брашно - 300 г, кафява захар - 100 г, мед - 100 г, яйца - 2 бр., олио - 100 мл, сода бикарбонат - 10 г, ванилия

Крем: тъмен шоколад - 200 г, течна сметана - 200 мл, ром - 10 мл

Кайсиево сладко и орехи

За декорация: какао, кокосови стърготини и тънки шоколадови бисквити

Начин на приготвяне:

1.Описаните продукти за блатовете се разбъркват с миксер и в намаслена кръгла тава с подвижна основа се пекат равни количества от медената смес.
2.В тортена форма се редят блатовете, върху които се нанасят сладко от кайсии, смлени орехи и  крем от разтопен шоколад и сметана.
3 Тортата се поръсва с какао и кокосови стърготини, а фигурата върху нея се прави с шаблон. Декорира се с шоколадови бисквити.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар