сряда, 22 юни 2016 г.

Чийзкейк с маскарпоне и ягоди



Продукти:

Маскарпоне - 300 г
Кисело мляко - 300 г
Захар - 200 г
Ягоди - 400 г
Лимончело - 15 мл
Бишкоти - 1 пакет
Желатин - 15 г

Начин на приготвяне:

1.Бишкотите се нареждат в тортена форма.
2.Слагат се цели ягоди и се покриват се с крем от разбити крема сирене, кисело мляко, захар, ликьор и разтворен според опаковката желатин.


3.Чийзкейкът се поставя в хладилник за 2-3 часа. Декорира се с половинки от ягоди, листа от мента и оцветени кокосови стърготини, които се заливат с желиран сок.


4.Отново се поставя на хладно и след като желираният сок стегне, чийзкейкът внимателно се изважда от формата и хартията се отстранява.



петък, 17 юни 2016 г.

Печени шпроти - хрупкави и ароматни



Продукти:

Шпроти - 500 г
Корнфлейкс без захар
Марината от зехтин, лимонов сок, чесън, девисил, сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Рибките се почистват от вътрешностите.


2.Заливат се с маринатата и престояват в нея около 15 минути. Овалват се в смлян корнфлейкс и се нареждат в тава, която е покрита с хартия за печене.


3.Шпротите се пекат на 200 градуса за около 15 минути до златисто.


Поднасят се топли и хрупкави.


понеделник, 13 юни 2016 г.

Пъстри мъфини с боровинки



ПРОДУКТИ

Тесто:
Яйца - 4 бр.
Брашно - 160 г
Захар - 200 г
Бакпулвер - 10 г
Екстракт от ванилия - 10 мл

Замразени боровинки - 300 г

Начин на приготвяне:

1.Белтъците се разбиват със 100 г захар, 130 г брашно, 5 г бакпулвер и ванилия. Тази смес се разделя на две части, като едната се оцветява със сок от размразените боровинки.
2.Жълтъците се разбъркват с останалите продукти. Получават се бяла, синя и жълта смеси, които трябва да са с еднаква гъстота (с добавяне на още малко брашно, ако е необходимо). Те се редуват в малки силиконови форми за мъфини, а в средата се слагат боровинки.


3. Мъфините се пекат на 180 градуса за около 15 - 20 минути.


понеделник, 6 юни 2016 г.

Картофени кошнички




Продукти:

Сварени картофи
Копър
Лимонов сок, зехтин
Каперси
Сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Картофите се обелват и се оформят като кошнички.


2.Издълбават се с малка лъжичка и се овкусяват със сол и червен пипер.
Кошничките се пълнят със салата от варени картофи, каперси, копър, лимонов сок и зехтин.
Могат да се напълнят с руска или друг вид салата.
Декорират се с прясна чубрица.