понеделник, 13 юни 2016 г.

Пъстри мъфини с боровинки



ПРОДУКТИ

Тесто:
Яйца - 4 бр.
Брашно - 160 г
Захар - 200 г
Бакпулвер - 10 г
Екстракт от ванилия - 10 мл

Замразени боровинки - 300 г

Начин на приготвяне:

1.Белтъците се разбиват със 100 г захар, 130 г брашно, 5 г бакпулвер и ванилия. Тази смес се разделя на две части, като едната се оцветява със сок от размразените боровинки.
2.Жълтъците се разбъркват с останалите продукти. Получават се бяла, синя и жълта смеси, които трябва да са с еднаква гъстота (с добавяне на още малко брашно, ако е необходимо). Те се редуват в малки силиконови форми за мъфини, а в средата се слагат боровинки.


3. Мъфините се пекат на 180 градуса за около 15 - 20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар