вторник, 24 март 2015 г.

Салата с черни дървесни гъби и соеви кълнове



Продукти:

Черни дървесни гъби - 200 г
Соеви кълнове - 100 г
Пресен лук, магданоз
Зехтин, балсамов оцет
Сол

Начин на приготвяне:

1.Гъбите се измиват и се накисват в хладка вода до омекване.
2.Разбъркват се със соеви кълнове и нарязани пресен лук и магданоз. Овкусяват се със сол и се поръсват с балсамов оцет и зехтин.


Полезните свойства на черната дървесна гъба са известни от древни времена. Тя има тонизиращо действие и се използва при профилактика на заболявания на кръвоносната система.
Соевите кълнове са източник на енергия. Те са лесноусвоими и нискокалорични. Подпомагат изхвърлянето на токсини от човешкия организъм.



Няма коментари:

Публикуване на коментар