вторник, 17 март 2015 г.

Малки питки с пълнозърнесто пшенично и оризово брашно



Продукти:

Оризово брашно - 150 г
Пълнозърнесто пшенично брашно - 150 г
Бяло брашно - 100 г
Яйца - 2 бр.
Прясно мляко - 250 мл
Мая - 15 г
Олио - 40 мл
Сол - на вкус
Захар - 5 г

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко, добавя се бялото брашно и добре се разбърква. След като втаса, сместа се разделя на 2 части.
2.Жълтъците се разбиват със сол, 20 мл олио, 1/2 от втасалата мая и пълнозърнесто брашно. Белтъците - с оризово брашно и останалите продукти. Полученото тесто е с консистенция малко по-гъста от това за кекс.
3.В малки намаслени форми за кексчета се редуват жълтото и бялото тесто до изчерпване на количествата.
4.След като втасат, питките се пекат на 180 градуса до златисто. Ако остане от тестото, то може да се сложи на два пласта (жълт и бял) в малка намаслена тавичка и да се изпече допълнително.





Няма коментари:

Публикуване на коментар