четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Ладийки от тесто със сирене и яйца



Продукти:

Тесто:
Брашно - 400 г
Прясно мляко - 200 мл
Мая - 15 г
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 30 г
Сол - 10 г

Плънка:
Яйца - 2 бр.
Сирене - 250 г
Пресен лук - 1/2 връзка

Начин на приготвяне:

1.Маята се разтваря в затоплено прясно мляко. С 2 яйца, 1 белтък и останалите продукти се замесва меко тесто. То се покрива с кухненско фолио и се оставя да втаса.
2.Разточват се малки овални кори. Те се оформят като ладийки и се пълнят със смес от разбъркани яйца, натрошено сирене и пресен лук.


3.Тестото се намазва с разбит жълтък и отново трябва да втаса. Ладийките се пекат на 180 градуса за 15 минути.




Няма коментари:

Публикуване на коментар