понеделник, 20 октомври 2014 г.

Тиквички с кашкавал и сметана



Продукти:

Тиквички - 400 г
Готварска сметана - 250 мл
Яйца - 4 бр.
Настърган кашкавал - 200 г
Брашно - 40 г
Сода за хляб - 1 щипка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Тиквичките се обелват и се настъргват. Разбъркват се с останалите продукти и по желание могат да се добавят нарязани копър и пера от зелен лук.
2.Сместа се излива в тава с кухненска хартия и се пече на 180 градуса 25 минути до златиста коричка. Нарязва се на порции и се сервира със салата.


2 коментара:

  1. За такива рецепти си има израз - бързо, лесно, вкусно! :)
    И аз често така ги правя, макар и с други съставки. Най ми харесват, когато използвам за печене формичките за мъфини.
    Слънчев есенен ден, Таня!

    ОтговорИзтриване