петък, 10 октомври 2014 г.

Печен омлет със сметана и гъби




Продукти:

Яйца - 5 бр.
Готварска сметана - 300 мл
Брашно - 15 г
Масло - 20 г
Олио - 20 мл
Гъби - 300 г
Червени чушки - 1-2 бр.
Лук - 1 глава
Магданоз - 1/2 връзка
Сол, черен пипер
Кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Нарязаните зеленчуци се задушават в масло и олио за 5-6 минути и се разбъркват с магданоз, сол и черен пипер. Зеленчуковата смес се слага в малки формички.




2.Яйцата, сметаната и брашното се разбъркват добре и се овкусяват. Изливат се върху зеленчуците.



3.Поръсват се с настърган кашкавал.




4.Пекат се на 180 градуса за 15 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар