сряда, 15 октомври 2014 г.

Витаминозна салата от цвекло и моркови




Продукти:

Червено цвекло - 200 г
Моркови - 100 г
Зелена ябълка - 1/2
Копър - 1/2 връзка
Лимонов сок от 1/2 лимон
Зехтин, сол, черен пипер
Настърган хрян
Сос Уорчестър - на вкус

Начин на приготвяне:

1.Цвеклото се обелва и се запича  до омекване. Нарязва се на ивици, а морковите и ябълката се настъргват на ленти. Салатата се овкусява с посочените продукти.
2.По желание зеленчуците могат да се настържат, да се разбъркат с лека майонеза и да се поръсят с див лук.


Това е чудесна гарнитура към печени меса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар