вторник, 5 ноември 2024 г.

Запечена палачинка с пилешко месо и кашкавал

 




Продукти:


Брашно - 200 г
Яйца - 4 бр.
Прясно мляко - 400 мл
Вода - 100 мл
Сварено пилешко - 200 г
Гъби - 200 г
Лук - 1 глава
Настърган кашкавал - 150 г
Магданоз - 1/2 връзка
Сварени яйца - 3 бр.
Сол, черен пипер, куркума
Олио

Начин на приготвяне:

1.Разбиват се 4 яйца с брашно, прясно мляко и вода. Добавят се сол и черен пипер. Палачинковото тесто се излива в тава с кухненска хартия и се пече на 200 градуса за 15 минути.
2.Запържват се нарязаните лук, пилешко месо и гъби. Овкусяват се и се нареждат върху изпечената палачинка заедно със сварени яйца и настърган кашкавал. 





Завива се руло, което се поръсва с кашкавал и се запича до златисто.




                                                                     ДОБЪР АПЕТИТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар