понеделник, 4 ноември 2024 г.

Кифлички с масло и кашкавал

 




Продукти:


Брашно - 600 г
Прясно мляко - 200 мл
Готварска сметана - 100 мл
Мая - 20 г
Яйца - 3 бр.
Масло - 80 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г

Настърган кашкавал за поръсване - 150 г

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко и се разбъркват с малко пресято брашно. Образува се кашичка, която трябва да втаса.
2.С 2 яйца и 1 белтък, сметана, 60 г размекнато масло и останалите продукти, се замесва меко тесто. Разточва се на кръгла кора, която се намазва с останалото масло.
3.По диаметъра на кората се режат 16 триъгълника, поръсват се с настърган кашкавал и се завиват на кифлички. Те се намазват с разбит жълтък и се покриват със свежо фолио, за да втасат.

След като увеличат около 2 пъти своя обем, се пекат на 180 градуса за 15 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар