сряда, 14 февруари 2024 г.

Бадемови сърца с декорация от фондан

 



ПРОДУКТИ:

Бадемово тесто:
Бадемово брашно - 200 г
Бяло брашно - 100 г
Масло - 150 г
Пудра захар - 150 г
Студена вода - 15 мл
Яйце - 1 бр.
Сода бикарбонат - 5 г
Екстракт от ванилия

Малинова декорация:
Замразени малини - 300 г
Захар - 150 г
Желатин - 15 г

Декорация с кексово тесто:
Червен фондан
Какаово тесто за кекс
Шаблон с фигури
Сърцевидна формичка

Начин на приготвяне:

1.Замесва се бадемовото тесто и се слага в хладилник за 30 минути. Разточва се тънка кора и с формичка се изрязват сърца, които се пекат на 180 градуса за 7 - 8 минути.
2.Малините се изсипват в подходящ съд заедно със захарта и се загряват на котлона до кипване. Прецеждат се през цедка и след леко охлаждане се разбъркват с разтворения според описанието на опаковката желатин. Сокът се излива върху покрита с хартия за печене тава и се оставя да стегне. С формичка се изрязват сърца и се поставят между две бадемови бисквити.
3.Какаовото кексово тесто се нанася през шаблон върху силиконова повърхност и се поставя за няколко минути на 180 градуса, за да се изпече. 
4.Фонданът се разточва на тънък пласт и леко се натиска с точилка върху охладените изпечени фигури, след което с него се декорират бадемовите сърца. 
Същата шарка може да се получи и с разтопен на водна баня тъмен шоколад, който се нанася през шаблон, поставя се на хладно и след като се втвърди, върху него се слага разточеният фондан. Тук декорацията се изрязва с леко нагрята метална сърцевидна форма.


                               





ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар