неделя, 30 юни 2019 г.

Крем с цвят от латинка в мини спаначени пастички



ПРОДУКТИ

Блат:
Спанак - 300 г
Яйца - 5 бр.
Брашно - 130 г
Кисело мляко - 100 г
Бакпулвер - 10 г
Магданоз, мента
Сол, черен пипер

Крем:
Крема сирене - 300 г
Горчица - 10 г
Чесън - 2 скилидки
Сварени моркови - 150
Цвят от латинка - 3-4 бр.
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.За блата спанакът се бланшира, разбива се на пюре, добавят се яйцата и другите продукти и сместа се излива в широка тава, която предварително е покрита с хартия за печене.
Слага се във фурната на 180 градуса за 15 минути. След като се охлади, тънкият блат се нарязва на малки правоъгълници.
2.За крема морковите се обелват и се сваряват. Пасират се със сиренето, горчицата и настърганият чесън и трябва да се получи лек крем. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавят нарязаните латинки.
Между два блата се шприцова от крема и мини пастичките се декорират с цвят от латинка и листа от мента.


Латинката е ядливо цвете с лютив вкус, което може да се сложи в салати и кремове. Намира приложение и в народната медицина, тъй като е богато на витамини и минерали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар