събота, 17 февруари 2018 г.

Пълнозърнести пръчици със сирене и семена






Продукти:

Пълнозърнесто брашно от лимец - 300 г
Сирене - 150 г
Кисело мляко - 150 г
Зехтин за готвене - 100 мл
Сол - 5 г
Бакпулвер - 5 г

Жълтък за намазване
За поръсване: макови семена, кимион, червен пипер

Начин на приготвяне:

1.С брашно, настъргано сирене, кисело мляко с бакпулвер, зехтин и сол, се замесва умерено твърдо тесто.
2.Разточва се кора с дебелина 1 см, която се намазва с разбит жълтък и се поръсва със семена.
Тя може да се украси с релеф по избор и да се нареже на пръчици.




3.Соленките се пекат на 200 градуса до златисто.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар