сряда, 30 август 2017 г.

Кошнички от спаначено тесто



Продукти:

Брашно - 300 г
Яйца - 2 бр.
Бейби спанак - 50 г
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Замесва се меко тесто, което се разточва на тънка прозрачна кора. Това става с уред за паста или ръчно, което е по - трудоемко.


2.С ринг се изрязват кръгчета, които се поставят върху обърнати формички. Пекат се на 180 градуса за 5 минути.


3.Розите се правят от настърган и бланширан в подсолена вода морков. Колелцата се нареждат върху лента от тестената кора  и се намазват с разтопено масло. Пекат се при същата температура.




Кошничките могат да се напълнят и с крем от равни части крема сирене и рикота, овкусени със сол, черен пипер, скилидка настърган чесън и малко горчица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар