събота, 26 август 2017 г.

Бишкотена торта с малини и дантелен чипс



Продукти:

Бишкоти - 10 бр.
Маскарпоне - 400 г
Сладкарска сметана - 400 г
Заквасена сметана (или кисело мляко) - 200 г
Захар - 200 г
Ром - 15 мл
Малини - 300 г
Желатин - 20 г

Декорация - разтопен небет шекер и дантелен чипс

Начин на приготвяне:

1.Малините се разбъркват с 50 г захар и се слагат в съд на котлона да се затоплят и да пуснат сок. С този сок се оцветява сметаната.
2.Маскарпонето, сметаната и захарта се разбиват с миксер, ароматизират се с ром и се обединяват с разтворен желатин. Част от този крем се добавя към предварително нарязаните бишкоти.
3.В силиконова форма се излива от оцветената сметанова смес и се слага в хладилник да стегне. След това върху нея се нареждат малините, бишкотите с останалия крем и отново се слага на хладно. Обръща се върху поднос и се декорира.
4.Дантелен чипс:
Разбъркват се 90 мл вода, 10 г брашно, 40 мл олио и малко зелена сладкарска боя. С лъжица от сместа се слага в нагорещен тиган и след извиране на водата се образува хрупкавата дантела. Излишната мазнина се отделя върху кухненска хартия.


Дантелата се натрошава и с нея се декорира малиновата торта.


Силиконовата форма е с диаметър 30 см.



Няма коментари:

Публикуване на коментар