събота, 10 декември 2016 г.

Коледни бисквити с джинджифил




Продукти:

Брашно - 300 г, масло - 200 г, захар - 100 г, яйце - 1 бр.,настърган джинджифил - 10 г, бакпулвер - 10 г, ванилия

За декорация: айсинг, малко количество зелена сладкарска боя, дребни захарни фигурки за поръсване на бисквитите

Начин на приготвяне:

1.От изброените продукти се замесва хомогенно тесто, което се покрива с кухненско фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.
2.От тестото се разточва тънка кора и с формичка от нея се изрязват бисквитите. Последните се подреждат в тава, която е покрита с оризова хартия. Пекат се на 180 градуса за 8 минути.
3.Бисквитите се покриват с айсинг, който може да се намери в специализираните сладкарски магазини. Той допълнително е оцветен с малко количество зелена сладкарска боя.


4.След като айсингът стегне, с четка върху него се нанася захарен разтвор (съотношението на водата към захарта е 1:2), който ще задържи захарните фигурки.








Няма коментари:

Публикуване на коментар