сряда, 6 юли 2016 г.

Запечени тиквички с кашкавал






                                                                         Продукти:

Тиквички - 500 г
Кашкавал - 300 г
Яйца - 4 бр.
Сметана - 200 мл
Царевично брашно - 50 г
Копър - 1 връзка
Лук - 1/2 глава
Чесън - 2 скилидки
Масло - 30 г
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Обелените тиквички се настъргват на едро ренде и сокът от тях се отстранява. Нарязаните лук и чесън се сотират в малко мазнина заедно с тиквичките. Овкусяват се със сол, черен пипер и копър. 1/3 от сместа се разбърква със 150 г кашкавал и 50 г брашно и с тях се облепва основата и стените на намаслена форма.  




2.Поставя се на 180 градуса и се пече до златисто.
3.Яйцата се разбиват, добавят се сметаната, кашкавалът и тиквичките и сместа се излива в средата на формата. Отново се слага на 180 градуса и се пече около 20 минути.







                                                                         ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Аууу,че лесно,добре изглеждащо ,а пък съм сигурна и много вкусно.....!
    Прекрасно,Таня!

    ОтговорИзтриване