неделя, 15 ноември 2015 г.

Лесен ябълков сладкиш с пшеничен грис



Продукти:

Ябълки - 600 г
Пшеничен грис - 200 г
Захар - 150 г
Олио - 50 мл
Канела, анасон, кардамон - по една щипка
Леко запечени орехи - 50 г
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Ябълките се обелват и вътрешната им част се отстранява. Смилат се с миксер и се разбъркват с начупени орехи, олио, захар и посочените подправки.
2.Избраната форма (d - 25 см) се намаслява и се поръсва с грис.


3.Редуват се пшеничният грис и ароматната смес с ябълки до изчерпване на количествата. Сладкишът се пече на 180 градуса за 30 минути. Изважда се от фурната и се покрива с алуминиево фолио. Така трябва да престои около 1 час.
4.Обръща се върху поднос и се поръсва с пудра захар.


В рецептата могат да се използват и райски ябълки.


2 коментара:

  1. Много красиво оформен,а съм сигурна и много вкусен сладкиш!Поздравления,Таня и благодаря за подсказката:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Малко късно отговарям,Милена, но наистина сладкишът е много вкусен.
    Благодаря за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване