сряда, 11 ноември 2015 г.

Пица с трюфели от домашно приготвено тесто



Продукти:

Тесто:
Брашно - 500 г
Прясно мляко - 250 мл
Мая - 20 г
Зехтин за готвене - 50 мл
Сол - 15 г
Захар - 5 г

Гарниране на пицата: колбас, зелена и червена чушка, маслини, трюфели от консерва, чери домати, настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в леко затоплено прясно мляко и се разбъркват с малко брашно до рядка кашичка. Сместа втасва за около 30 минути и с останалите продукти се замесва меко тесто. Последното отново трябва да втаса и от него се оформят тънки питки.
2.Пиците се гарнират по избор и се пекат в нагорещена до 250 градуса фурна за 10 - 15 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар