понеделник, 10 август 2015 г.

Бишкотена торта с киви и бял шоколад



Продукти:

Киви - 400 г
Маскарпоне - 200 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Бял шоколад - 200 г
Захар - 50 г
Бишкоти - 1 пакет
Ванилия - 1 бр.
Ром - 15 мл
Желатин - 20 г

Начин на приготвяне:

1.Сметаната се затопля в съд на котлона и в нея се разтопява бял шоколад. Маскарпонето, захарта, ванилията, ромът и разтвореният желатин се разбъркват в шоколадовата смес.
2.Върху основата и стените на форма, която е покрита с кухненска хартия, се нареждат колелца от киви. Шприцова се крем и върху него се слага един ред бишкоти. Последните се покриват с нарязани парченца от киви. След това - отново крем. Продуктите се редуват до изчерпване на количествата.
3.Тортата се поставя на хладно за 2-3 часа и се обръща върху поднос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар