понеделник, 27 април 2015 г.

Задушено телешко върху канапе от ризото със спанак



Продукти:

Телешко месо - 700 г
Пресен лук - 1 връзка
Стар лук - 1 глава
Червено вино - 100 мл
Спанак - 500 г
Ориз - 100 г
Масло - 30 г
Шафран - 2 щипки
Зеленчуков бульон - 300 мл
Дафинов лист, бахар, розмарин
Сол, черен пипер
Магданоз

Начин на приготвяне:

1.Телешкото месо се нарязва и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в нагорещена мазнина, като така се запазват соковете в него. Поставя се в тава с дафинов лист, бахар, розмарин и червено вино. Задушава се под алуминиево фолио на 200 градуса за 1 час. В края на готвенето се разбърква с пресен лук.
2.Леко се запържва нарязана глава лук. Добавя се оризът, след което се излива зеленчуковият бульон, приготвен заедно с шафран. Сместа трябва да ври на бавен огън до готовност, като към края се добавят маслото и спанакът. Последният може да се приготви и отделно.
3.При сервиране оризът и спанакът се оформят и върху тях се подрежда задушеното месо. Ястието се поръсва с магданоз за свежест.


3 коментара: