петък, 17 април 2015 г.

Торта с ягоди и бял шоколад




Продукти:

Ягоди - 300 г
Прясно мляко - 400 мл
Сладкарска сметана - 200 мл
Жълтъци - 4 бр.
Нишесте - 30 г
Масло - 30 г
Бял шоколад - 100 г
Захар - 200 г
Ванилия, ром, лимонена кора
Желатин - 20 г
Готови блатове за торта - 2 бр.

Начин на приготвяне:

1.Млякото и 150 г захар се загряват в съд на котлона. При непрекъснато бъркане се добавят разбитите жълтъци с нишестето и малко студено прясно мляко, шоколадът, маслото и ароматите.
2.След леко охлаждане кремът се обединява с разбита сметана и разтворен желатин.
3.Ягодите се нарязват и се поръсват с 50 г захар. Загряват се на котлона, за да се получи ягодов сироп. В тортена форма, покрита с пергаментова хартия, се редуват сиропирани блатове и крем.
4.След охлаждане на тортата, тя се украсява с ягоди и се залива със сироп, в който е разтворен малко желатин.



2 коментара: