Това ястие много се харесва у дома и често го правя. Каймата може да бъде свинска, пилешка, телешка, агнешка или друга. Резултатът е гарантиран!
Продукти:
Кайма - 500 г
Картофи - 200 г
Яйца - 2 бр.
Пресен лук - 1 стрък /или 1 глава стар лук/
Люта чушка - 1 бр.
Чесън - 1 скилидка
Кимион - 1 щипка
Магданоз, мащерка
Настъргана лимонова кора
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Картофите се сваряват, обелват се и 250 г от тях се пюрират, а другите се настъргват. Те правят хрупкавата коричка на шницелите. Разбъркват се с каймата, яйцата, нарязаните на ситно зеленчуци и подправките. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2.Оформят се шницели с помощта на лъжица и се пускат внимателно в нагорещена мазнина. Пържат се до златисто.
Поднасят се със свежа салата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар