неделя, 29 декември 2024 г.

Лесни шницели от кайма и картофи с хрупкава коричка

 




Това ястие много се харесва у дома и често го правя. Каймата може да бъде свинска, пилешка, телешка, агнешка или друга. Резултатът е гарантиран!

Продукти:

Кайма - 500 г

Картофи - 200 г

Яйца - 2 бр.

Пресен лук - 1 стрък /или 1 глава стар лук/

Люта чушка - 1 бр.

Чесън - 1 скилидка

Кимион - 1 щипка

Магданоз, мащерка

Настъргана лимонова кора

Сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

1.Картофите се сваряват, обелват се и 250 г от тях се пюрират, а другите се настъргват. Те правят хрупкавата коричка на шницелите. Разбъркват се с каймата, яйцата, нарязаните на ситно зеленчуци и подправките. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2.Оформят се шницели с помощта на лъжица и се пускат внимателно в нагорещена мазнина. Пържат се до златисто. 

Поднасят се със свежа салата.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар