петък, 2 август 2024 г.

Апетитка с люти чушки

 





ПРОДУКТИ:

Люти чушки - 300 г, домати - 300 г, морков, лук - 1/2 глава, чесън - 3 скилидки, копър - 1/2 връзка, 1 чаена лъжичка захар, сол и черен пипер на вкус, 2 стръка пресен лук за декорация.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.Чушките леко се запичат. Правят се разрези по дължина и семките се отстраняват. 2.Вътрешната част на доматите се премахва. Нарязват се на ситно заедно с чесъна и лука. Морковът се настъргва. 3.В малко олио или зехтин се задушава лукът, настърганият морков, след това се добавят доматите заедно със захарта и накрая чесънът. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. Поръсват се с нарязан копър. 4. С тази вкусна смес се пълнят лютите чушки.

Декорират се с копър и пресен лук.






ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар