събота, 7 октомври 2023 г.

Кексчета с тиква и шоколад

 




Продукти:


Кексово тесто:
Тиква - 300 г
Брашно - 300 г
Яйца - 3 бр.
Захар - 200 г
Олио - 100 мл
Бакпулвер - 15 г
Ванилия, настъргана кора от портокал

Пълнеж:
Разтопен шоколад, разреден със сварено кафе

Декорация от настърган шоколад


Начин на приготвяне:


1.Кексовото тесто се приготвя от описаните продукти. Излива се в малки картонени чашки и се пече на 180 градуса за 20 минути.

                              
                             


2. След като се охладят, кексчетата се издълбават и се пълнят с разтопен на водна баня шоколад, разреден с малко сварено кафе.







ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар