четвъртък, 14 септември 2023 г.

Баница с тиква, орехи и канела

 



Продукти:


Настъргана тиква - 500 г
Кори за баница - 1 пакет
Олио - 100 мл
Захар - 150 г
Канела - 15 г
Галета - 15 г
Начупени и леко запечени орехи - 150 г
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Настърганата тиква се задушава в малко мазнина и вода до омекване. Слагат се една върху друга 2 кори за баница, които се поръсват с олио, захар, тиква, канела, галета и орехи. Навива се руло, което се слага в намаслена тава. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите.
2.Тиквеникът се пече на 180 градуса за 30 минути. Поръсва се с пудра захар.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар