вторник, 23 октомври 2018 г.

Парфе с карамелизирани сливи




Продукти:

Заквасена сметана - 200 г
Прясно мляко - 100 мл
Ванилия, ром
Захар - 200 г
Желатин - 12 г
Сливи - 200 г

Кръгли бисквити

Начин на приготвяне:

1.В съд на котлона се карамелизират 50 г захар и карамелът се излива в купа с лед. Получават се различни форми, които са подходящи за декорация.


2.Прясното мляко и 100 г захар се загряват до нейното разтваряне. След леко охлаждане се разбъркват със сметана, разтворен желатин и аромати. Млечната смес се разделя в три купи.
3.Сливите се разполовяват и костилките се отстраняват. Те се пускат внимателно в карамелизирана захар, в която престояват няколко минути. Отделенеият сок оцветява в преливащи се нюанси млякото и сметаната в трите купи.


4.Използват се кръгли силиконови форми. В тях се излива първо най-светлата млечна смес, след което се поставя във фризер да стегне (за 10-15 мин.). Формите се изваждат и в тях се излива по-тъмната част. Отново се връщат във фризера и последно се излива най-тъмната част от млечната смес заедно с две половинки от сливите. Парфето се покрива с кръгла бисквита и след като стегне, се обръща в подходящи чинии.
Количеството продукти е за 6 броя парфета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар