събота, 18 август 2018 г.

Шоколадови бисквитки на клечка



Продукти:

Брашно - 250 г
Масло - 125 г
Пудра захар - 80 г
Яйца - 1 бр. и 1 жълтък
Кисело мляко - 30 г
Сода бикарбонат - 5 г
Ванилия и лимонена кора

Шоколад - 200 г
Фондан и захарни перли за декориране

Начин на приготвяне:

1.С миксер се разбиват маслото и захарта. Прибавят се последователно 1 яйце и 1 жълтък, кисело мляко, настъргана лимонена кора, ванилия, настъргана лимонена кора, брашно и бакпулвер.
2.Замесва се тесто, което се разточва на кора с широчина 0,5 см и от нея с формичка се изрязват фигурите.
3.Бисквитките се пекат на 180 градуса за 15 минутии след като се охладят, се потопяват в разтопен на водна баня шоколад. Декорират се с цветен фондан, от който се правят цветя с помощта на силиконови шаблони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар