неделя, 29 април 2018 г.

Гнезда от печено фиде с кашкавал



Продукти:

Сварено фиде
Кашкавал - 200 г
Масло - 30 г
Сол, черен пипер

Доматен сос:
Домати - 300 г
Доматено пюре - 30 г
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Морков, чушка
Салвия, босилек
Сол, черен и червен пипер
Масло и зехтин за готвене

Начин на приготвяне:

1.Маслото и зехтинът се загряват и в тях се пускат листа от салвия и накълцан чесън. След като се запържат, те се изваждат и в същата мазнина се слагат нарязаните на ситно лук, чушка, настърган морков и накрая - обелените домати и подправките. Сосът трябва да се вари до сгъстяване.
2.Свареното фиде се разбърква с настърган кашкавал, масло, сол и черен пипер и се оформя на гнезда, които се пекат при 200 градуса за 15 минути.


Това предястие се поднася с готовия доматен сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар