неделя, 19 ноември 2017 г.

Панфорте с ментов ликьор




Продукти:

Бадеми - 100 г
Лешници - 100 г
Орехи - 100 г
Стафиди - 50 г
Сушени сливи - 100 г
Шоколад - 100 г
Брашно - 100 г
Какао - 30 г
Ментов ликьор - 20 мл
Канела, кардамон, джинджифил
Мед - 150 г
Захар - 80 г

Начин на приготвяне:

1.Ядките леко се запичат на сух тиган и се разбъркват със стафиди, нарязани сушени сливи, настърган шоколад, ментов ликьор, какао, брашно и подправки.
2.Медът и захарта се загряват в съд на котлона до 120 градуса и бързо се добавят към сухата смес. Разпределят се равномерно в тава, която е покрита с пергаментова хартия и се пекат за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.



2 коментара: