вторник, 19 септември 2017 г.

Пълнозърнести варени гевреци със семена



Продукти:

Пълнозърнесто пшенично брашно - 200 г
Бяло брашно - 300 г
Яйца - 3 бр.
Мая - 20 г
Прясно мляко - 250 мл
Захар - 5 г
Сол - 10 г
Олио - 30 мл
Слънчогледови белени семки - 50 г
Ленени семена - 50 г

Сусамени и макови семена за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко. Разбъркват се с бяло брашно до рядка кашичка. След втасване се добавят 2 яйца, 1 жълтък и останалите продукти. Замесва се меко тесто, което отново трябва да втаса.
2.Изтеглят се тестени фитили, които леко се усукват и се оформят като гевреци. Те се пускат във вряща подсолена вода и след като изплуват, се изваждат с решетъчна лъжица върху тава с хартия за печене. Намазват се с леко разбит белтък и се поръсват със сусам и макови семена.
3.Пекат се на 190 градуса до златисто за около 20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар