вторник, 11 юли 2017 г.

Нуга в домашни условия



Продукти:

Белтък - 1 бр.
Захар - 150 г
Мед - 60 г
Глюкоза - 30
Вода - 50 мл
Ванилия
Сушени плодове - папая, киви, кайсии (или друг вид)- 50 г
Ядки - бадеми, орехи, тиквени семки - 100 г
Кокосови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Захарта, водата, медът и глюкозата се загряват в подходящ съд на котлона до 180 градуса. Температурата се установява с кухненски термометър.
2.Белтъкът се разбива с миксер на пухкава пяна и към него внимателно и при непрекъснато бъркане на тънка струйка се излива горещият захарен сироп.
3.Ядките се запичат за няколко минути, след охлаждане се натрошават и се разбъркват с белтъчната пяна, нарязаните плодове и ванилията.
4.Така получената нуга се излива в тава, която предварително е покрита с оризова хартия, заглажда се и се поставя в хладилник за няколко часа.
 По желание могат да се оформят кръгли бонбони и да се поръсят с кокосови стърготини.



Няма коментари:

Публикуване на коментар