вторник, 30 август 2016 г.

Солена торта с картофи, моркови и шунка



Продукти:

Сварени картофи - 400 г
Сварени моркови - 200 г
Шунка - 300 г
Заквасена сметана - 200 г
Рикота - 300 г
Горчица - 10 г
Лимонов сок от 1/2 лимон
Куркума - 5 г
Сол, черен пипер
Желатин - 15 г

Начин на приготвяне:

1.Сметаната и рикотата се миксират на крем и се разбъркват с куркума, горчица, сол, черен пипер, лимонов сок и 10 г разтворен желатин.
2.Картофите се нарязват, овкусяват се и към тях по желание могат да се добавят наситнени кисели краставички и сварени яйца.
3.Морковите се пюрират, поръсват се със сол и малко лимонов сок и се обединяват с 5 г разтворен желатин.
4.Шунката се нарязва на тънко.
5.Тортена форма се покрива със стреч фолио и в нея се редуват сметановият крем и останалите продукти, като последните се поставят така, че да не докосват стените на формата.
6.Солената торта завършва с пюрето от моркови и се поставя на хладно да стегне. Декорира се с нарязани моркови.



Тортата може да се украси и с други продукти, например с ирландски бирен чедър.



Няма коментари:

Публикуване на коментар