петък, 23 октомври 2015 г.

Пъстри шишчета от полента, бекон и чушки



Продукти:

Царевично брашно - 300 г
Вода - 900 мл
Масло - 50 г
Кашкавал - 50 г
Чушки - червена и зелена
Бекон - 200 г
Магданоз, сол и черен пипер
Бамбукови ( или друг вид ) шишчета

Начин на приготвяне:

1.Беконът и чушките се нарязват и се сотират за 2-3 минути в нагорещено масло и малко олио. Овкусяват се със сол, черен пипер и наситнен магданоз.
2.Във вряща подсолена вода се изсипва брашното, което се бърка до готовност. Смесва се с масло, настърган кашкавал, бекон и чушки и се слага в правоъгълен съд, покрит с хартия за печене.
3.След като стегне, полентата се нарязва на кубчета, които се нанизват на бамбукови шишчета.


4.Запичат се до златисто в намаслен и нагорещен тиган.


Няма коментари:

Публикуване на коментар