сряда, 16 септември 2015 г.

Анасонов кекс с мармалад



Продукти:

Брашно - 350 г
Прясно мляко - 150 мл
Мая - 15 г
Яйца - 4 бр.
Захар - 100 г
Масло - 50 г
Олио - 50 мл
Анасонови семена - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Бадеми - 50 г
Мармалад - 150 г
Настъргана лимонова кора
Едра кафява захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята се разтваря в затоплено прясно мляко и се разбърква с малко захар и брашно до рядка кашичка. Сместа трябва да втаса.
2.С миксер се разбиват 4 яйца и 100 г захар. При непрекъснато бъркане се добавят втасалата мая, ситно смлените анасонови семена, ванилията, настърганата лимонова кора и останалото брашно. Миксерът се намалява до бавни обороти и сместа се разбърква с равни части разтопено масло и олио.
3.Част от тестото се излива в намаслена форма, леко се поръсва с брашно и с лъжица върху него се разнася мармаладът. Последният се покрива с останалото тесто.


4.Кексът се поръсва с бадеми и едра кафява захар. Пече се на 180 градуса за 40 минути. Ако е необходимо, се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори.



Няма коментари:

Публикуване на коментар