неделя, 30 декември 2018 г.

Бисквитена торта с мраморен ефект



 ПРОДУКТИ

Крем:
Захар - 150 г
Орехи - 100 г
Сметана - 200 мл
Масло - 30 г
Черен шоколад - 200 г
Захаросани портокалови корички
Ром - 15 мл


Обикновени бисквити - 1 пакет
Прясно мляко - 200 мл
Мед - 20 г

Фондан - бял, розов и черен

Начин на приготвяне:

1.От фондана се правят фитили, които се усукват, разточват се на тънък пласт и с него се облепва тортата.


Няколко едноцветни фитила от фондана се обвиват с цветната кора и се режат напречно на малки части.


Получава се ефект на дребни камъчета.


3.Крем:
Захарта се карамелизира, добавя се затоплена сметана,ситно смлени орехи, масло, шоколад, портокалови корички и ром.
4.В тортена форма, покрита с оризова хартия, се слагат последователно напоени с подсладено мляко бисквити и крем.
Тортата се поставя в хладилник за няколко часа и се покрива с цветния фондан.
                



Няма коментари:

Публикуване на коментар