неделя, 18 март 2018 г.

Торта с манго и шоколад в кошничка от фондан



ПРОДУКТИ

Крем:
Сладкарска сметана - 300 мл
Жълтъци - 3 бр.
Пшеничено нишесте - 30 г
Манго - 300 г
Захар - 100 г
Тъмен шоколад - 100 г
Желатин - 12 г
Ванилия

Блатове:
1/Яйца - 2 бр.
Брашно - 80 г
Захар - 50 г
Бакпулвер - 5 г
Ванилия
2/Яйца - 2 бр.
Брашно - 60 г
Какао - 20 г
Бакпулвер - 5 г
Ром - 10 мл

За декорация: бял фондан и златиста сладкарска боя

Начин на приготвяне:

1.Сметаната се слага в дълбок съд на котлона, добавя се захарта и сместа трябва да се загрее. Яйцата и нишестето се разбиват и при непрекъснато бъркане се добавят към горещата сметана. След като се сгъсти, кремът се отстранява от котлона и към него се добавят ванилия, настърган шоколад и разтворен според описанието на опаковката желатин.
2.Жълтото и кафявото тесто за блатовете се приготвят от посочените продукти. Изливат се в двете половини на широка тава, която е покрита с пергаментова хартия. Пекат се на 200 градуса за 15 минути и след охлаждане се нарязват на малки парченца. Те се разбъркват с направения крем и се изсипват в намаслена тортена форма.Тортата се поставя в хладилник за няколко часа.


 3.Кремът трябва да стегне, след което се изважда от формата и се покрива с тънко разточен лист от бял фондан. Тортата се декорира с орнаменти, които са направени с помощта на силиконови формички и поръсени със златиста сладкарска боя.


Няма коментари:

Публикуване на коментар