неделя, 29 март 2015 г.

Миди с бяло вино


Продукти:

Миди - 1,5 кг
Бяло вино - 100 мл
Девисил - 2-3 стръка
Масло - 30 г
Черен пипер
Магданоз
Лимонов сок, чесън

Начин на приготвяне:

1.Мидите се измиват добре и се слагат в тенджера. Заливат се с бяло вино  и се разбъркват с нарязан девисил. Не е необходимо да се добавя вода, тъй като от тях се отделя достатъчно сок. Варенето продължава до отваряне на черупките. Затворените миди се изхвърлят.
2.Мидите се сервират с лимонов сок и настърган чесън. Поръсват се с разтопено масло, черен пипер и нарязан магданоз.






Няма коментари:

Публикуване на коментар