Продукти:
Моркови, червено цвекло
Царевица от консерва
Зеленчуков бульон - 200 мл
Желатин - 15 г
Лимонов сок, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Морковите и червеното цвекло се нарязват и се сваряват в отделни съдове в зеленчуков бульон. Овкусяват се с лимонов сок, сол и черен пипер.
2.По-широката част на яйцата се пробива и жълтъците и белтъците се отделят. Черупките се измиват с топла вода и се подсушават.
3.Яйцата се пълнят последователно с различните зеленчуци, бульон и разтворен желатин, като след всеки зеленчук се поставят на хладно, за да се даде възможност на желатиновата смес да стегне. По този начин между различните цветовете остава очертана граница.
Няма коментари:
Публикуване на коментар