Продукти:
Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 200 мл
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 30 г
Сол - 10 г
Захар - 5 г
Ленени семена - 70 г
Начин на приготвяне:
1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко, добавят се 2 яйца, 1 белтък и заедно с останалите продукти се замесва меко тесто. След като втаса, се разточва една кора. Част от нея се отделя, за да се изрежат с формички малките питки. От другата част се оформя елипса, върху която се правят нарези. Поставя се върху алуминиево фолио, за да може при печенето да запази своята форма.
Оригинално и чудесна идея!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица, Таня!